utorok 28. júna 2011

Ak Boh stvoril vesmír, potom kto stvoril Boha?

Teória veľkého tresku, pri ktorom vznikol vesmír, má svojich zástancov aj odporcov. Odporcovia väčšinou tvrdia, že keď z ničoho vzniklo niečo, tak v tom musel mať prsty Boh a preto práve Boh je stvoriteľom všetkého. Takto argumentujúci ľudia však väčšinou nedokážu vidieť za roh, aby sa sami seba opýtali, kto stvoril stvoriteľa, t.j. Boha.
Ak je možné, aby Boh vznikol z ničoho, prečo rovnaký princíp nemôže byť aplikovaný na predstavu vesmíru, ktorý vznikol z ničoho? Zatiaľ mi to vychádza tak, že "Boh" a "vesmír" sú 2 odlišné slová popisujúce to isté.

Na internete som našiel jeden veľmi výstižný názor, ktorý do hry zamiešava ešte otázku nekonečna:
  • Viera vo večnú hmotu vychádza zo zákona zachovania energie, teda že energia ani nevzniká ani nezaniká, iba prechádza z jednej formy na inú. Ľudia, ktorí s hypotézou večnej hmoty neboli spokojní, si vymysleli Boha, ktorý je podľa nich večný, a ktorý hmotu dočasne stvoril. Ľudia, ktorí s hypotézou večného Boha neboli spokojní, si vymysleli nadreálny prazdroj súcna, ktorý je večný a Boh je len jednou z jeho emanácií. Ľudia, ktorí s hypotézou večného prazdroja súcna neboli spokojní, si vymysleli energoinformačné pole, ktoré je podľa nich večné a prazdroj súcna je len dočasnou fluktuáciou tohto poľa. Ľudia, ktorí s hypotézou večného energoinformačného poľa neboli spokojní, si vymysleli ezoterické super-entity, ktoré sú podľa nich večné, existujú v čírej existencii a energoinformačné polia medzi nimi neustále vznikajú a zanikajú. A tak ďalej, a tak podobne. A preto sa ľudia dohodli, že vymýšľanie nadbytočných entít nikam nevedie a ak nejaká časť teórie nie je pre dosiahnutie výsledkov nevyhnutná, tak do teórie nepatrí.

1 komentár:

  1. Súčasný Bohje len o peniazoch, a o židoch. Po vojne sa celý svet cítil vinný voči židom. A teraz celý svet na to dopláca. Nadce celým svetom vláddnu banky, ktoré riadia židia. Prečo balamutia svet, že v Československu bol komunizmis, keď veľmi dobre vedia, že komunizmuzmis neexistuje v celom svete, existuje práve len v židovských osadách zvaných KIBUC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť